A HouseBOAT VI. - "Bucentaurus" - INSIDE

A HouseBOAT projekt tovább halad, elkészültek a belső tervek és látvány képek. Egy mérnöki tárgyból itt, belül válik otthonná, második otthonná vagy éppen nyaralóvá a hajónk. A nagyvonalú megoldások itt sem mardhattak el. A hatalmas 260 fokos kör panorámás fő hálószobákl a mind két emeleten megtalálható irányító pult az exkluzív fürdők és a visszafogottan stílusoso vendég szoba gondoskodik róla, hogy kívül belül teljes legyen az élmény.


thumb2A houseboat, a lakó hajó, mint koncepció régóta létezik és sok formában megjelent már, de Kelet Európában még nem igazán tudott teret hódítani, pedig megfelelő vízfelületek bőven találhatóak errefelé is. Eredetileg vízen úszó otthon volt, rögzített helyhez rögzítve. Egészen idáig...

Az itt ábrázolt houseboat egy teljes értékű hajó és egy teljes értékű ház keresztezése, funkciójában lehet nyaraló vagy akár állandó otthon is.

A hajó nyolc verziója került felvázolásra három variáció jutott el a részletes kidolgozásig. A legkisebb verzió a Vintage névvel, ami a gazdaságos alternatíva lehet, a sorozatgyártásra kerülő és itt bemutatott, tágasabb Bucentaurus sem egy költséges verzió, végül a Hyperion a luxus kompromisszum nélkül.

A hajó nyolc verziója került felvázolásra három variáció jutott el a részletes kidolgozásig. A legkisebb verzió a Vintage névvel, ami a gazdaságos alternatíva lehet, a sorozatgyártásra kerülő és itt bemutatott, tágasabb Bucentaurus sem egy költséges verzió, végül a Hyperion a luxus kompromisszum nélkül.

A bemutatott Bucentaurus nevét Mátyás király híres hajója után kapta. Úgy került kialakításra, hogy akár két külön család teljesen nyugodtan használhassa váltva, vagy egyszerre is nyaralónak vagy weekend thumb1"háznak", hogy így is csökkentsék a költségeket, vagy akár romantikusoknak, akik szívesen utaznak és nyaralnak kettesben és gyakorta fogadnak vendégeket és azokat kompromisszumok és kényelmetlenség nélkül szeretnék elszállásolni.

Kívül egy korszerű a design tűnik szembe és bár ez egy hajó belül mégis tágas tereket találunk ahol, akár három generáció is nyugodtan megfér egy hosszabb túra vagy nyaralás alkalmából. Belül túlnyomóan fa használat jellemző, bár néhol merészebb, modernebb vonalakban jelennek meg, mégis a klasszikus értékeket idézik. A két szinten található a hajó farában két fő háló hatalmas, sötétített panoráma ablakkal több mint száznyolcvan fokos kilátást biztosítva, egyenesen az ágyból. A földszinten további két vendég szoba található, két egy személyes ággyal az egyszerűség és a praktikum jegyében. Minden háló helységnek saját, teljes értékű fürdője van. Az emeleten a konyha az étkezővel egybenyitva tágas teret biztosít akár nyolc személyes vacsorákhoz is, innen lehet kilépni az visszahúzható tetővel ellátott „teraszra” ez alatt a zárt toló-üveg ajtókkal ellátott nappali ahol a kinyitható, ággyá alakítható kanapékon kívül helyet kapott az irányító pult két hatalmas, kényelmes forgó fotellel. A hajó körbejárható a fedélzeten.

Teljes értékű közlekedési eszköz, amivel bármilyen folyó vagy belvízen nyugodtan útra lehet kelni, vagy akár békésen horgonyozni messze a város és a dugók zajától.

ugrás a Galériához
karrier | sajtóanyag | nyilatkozat | team | lexikon | impresszum | FŐOLDAL

©2010 CSIKÓSTERV kft. Minden jog fenttartva.