ORSOS Island

A tervező Csikós Mihály, a beruházó az ORSOS Island GmbH osztrák cég, a projekt gazda és névadó pedig Orsós Gábor magyar származású osztrák szállodalánc tulajdonos, üzletember.

továbbA HouseBOAT VI. - "Bucentaurus" - INSIDE

A HouseBOAT projekt tovább halad, elkészültek a belső tervek és látvány képek. Egy mérnöki tárgyból itt, belül válik otthonná, második otthonná vagy éppen nyaralóvá a hajónk. A nagyvonalú megoldások itt sem mardhattak el. A hatalmas 260 fokos kör panorámás fő hálószobákl a mind két emeleten megtalálható irányító pult az exkluzív fürdők és a visszafogottan stílusoso vendég szoba gondoskodik róla, hogy kívül belül teljes legyen az élmény.

továbbA ColdFusion

Egy régebbi, már létező hajótípus hajótestére (a hajó vízalatti illetve közvetlenül víz feletti része) került rá az új design, ami szemben az előddel, egy sportos és korszerű kinézetet kölcsönöz a hajónak. Az alapmodell a PowerBOAT, amely már gyártás alatt áll, míg a ColdFusion fantázia névre keresztelt design egy másik, merészebb réteget céloz meg extrém formáival és különleges finish megoldásaival, aminek köszönhetően akár éjfekete buli hajó vagy elegánsan sportos "speed-hajóként" is megállja a helyét. Az elsősorban tengerekre, partmenti használatra, illetve belvizekre ajánlott hajó formáin mindenkinek rögtön megakad a szeme, még ha bizonyos színkombinációk eleve csak a játék kedvéért kerültek kidolgozásra és megvalósíthatóságuk kétséges.

továbbA PowerBOAT

A megbízás az volt, hogy egy majd két évtizde tervezett hajótestre egy olyan design kerüljön, ami ma felveszi a versenyt a nyugati tervezők és gyártók termékeivel.

továbbA HouseBOAT VIII. - "Hyperion"

A HouseBOAT sorozat csúcsmodellje. Egy lakás, amely bármely folyón vagy állóvizen könnyen közlekedik. Egy hajó minden lehetőségével és egy korszerű lakás minden kényelmével felszerelt luxus otthon. A gyártási költségek nem teszik lehetővé az eredeti megrendelés szerint szóló sorozatgyártást, így ez a modell csak az egyedi ínyenc megrendelőknek marad alternatívaként.

továbbA HouseBOAT VI. - "Bucentaurus"

A HouseBOAT projekt sorozatgyártásra került verziója. Az eredetlieg elkészült 8 alternatíva közül a hajógyár választotta ki ezt a modellt, amit a design folyamatban Bucentaurus névre kereszteltek. (A 8 verzió evolúciós skálája ITT megtekinthető interaktív módon.) A HouseBOAT projekt a klasszikus lakóhajókat kombinálja a folyami hajózással. A klasszikus helyhez kötött példától eltérően ezek teljesértékú hajó-funkcióval bíró lakások, bárhova eljuttaható otthonok, amelyek közlekedésre éppúgy alkalmasak, mint teljes értékű családi fészeknek vagy éppen buli hajónak, ha igény a dunai panoráma.

továbbA "Bebop" Katamarán

Ez a különlegesen furcsa formájú kis hajó speciális, egyedi megrendelésre készült. Az igény az volt a designer (Csikós Mihály) és a hajótervező (Both Róbert) irányába, hogy egy közúton is egyszerűen szállítható, könnyű, stabil, maximum 6 személyes, speciális vízre helyezésre szolgáló készüléket nem igénylő, szabadidős, horgász csónakot tervezzenek. A hajó katamarán jellege a stabilitás igénye miatt szinte azonnal egyértelmű volt és így két, alvásra alkalmas apró kabin-ágyat is be tudtak helyezni a két külön hajótestbe.

továbbA "Mimi" hajó

A Mimi hajó klasszikus folyami álló hajónak készült kifejezetten dunai használtra.

továbbA "Puccini" hajó

A Puccini hajó egy komplex megbízás volt, ami egy korszerű "kultúrhajó" létrehozását célozta meg, a kultúra minden szegmensével feltöltve. Egy vendéglátásban és szórakoztatásban jártas és sikeres csoport bízta meg Csikós Mihályt azzal a feladattal, hogy egy létező hajóvázra tervezzen egy jópár ezer négyzetméteres szórakozóhely komplexumot. Igény volt a diszkó-termek, éttermek, bárok chill-out szobák mellet egy több száz főt is befogadni képes több emeletes színházterem megalkotására is.

továbbkarrier | sajtóanyag | nyilatkozat | team | lexikon | impresszum | FŐOLDAL

©2010 CSIKÓSTERV kft. Minden jog fenttartva.