Engedélyezési terv

A menüpont az engedélyezési terv készítésében résztvevő szakági vezetőket és szakmai múltjukat mutatja be.Csikós Mihály - Vezető Tervező

Építészet, Belsőépítészet - CSIKÓS TERV

Csikós Mihály diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának Középület-tervezési Tanszékén szerezte 1982-ben. Tanulmányai befejeztével folytatta a már diákként megkezdett magántervezői pályát egészen 1988-ig, amikor is felajánlották neki egy kis szövetkezet tervezői részlegének vezetését. Ezt a pozíciót 1990-ig töltötte be, majd saját céget indított Architechno Bt. néven. A kortársak munkastílusától éltérően, egyedül végez kreatív tervezői munkát, emellett a cég alkalmazottai kizárólag a tervek feldolgozásával, műszaki formába öntésével foglalkoznak. Ebben az idoszakban a cég fo profilja a szórakozóhely tervezés volt, bár a fiatalos lendület és munkabírás jó pár multinacionális cégnek is felkeltette az érdeklodését (pl. Levi's). A kor ikonisztikus szórakozóhelyei kerültek le ebben az időben Csikós Mihály tervezo asztaláról, így például az E-klub, a Night Oil, a Saigon, a Rockokó és a Bahnhof. Az említett Levi's cégnek és az akkor még csak feltörekvő Art'z Modell márkának minden üzlete az o nevéhez köthető. Mindemellett a luxus személyi használatú ingatlanok is meghatározó szerepet töltöttek be a cég akkori repertoárjában.


1997-ben a vállalkozás megérése és profilváltása névváltoztatással is járt, így jött létre a Csikós Mihály Építészirodája Kft. Az addig is előforduló külföldi munkák rendszeressé váltak. Kezdetben Kínában, Pekingben egy exkluzív étterem tervezésére kapott megbízást, majd egy meghívásos pályázaton Daxing város megtervezését kapta feladatul. A világ minden tájáról érkezett munkáknak 10 díjat osztottak ki. Az 1. 2. 3. helyezés utáni 6 pályamunka rangsorolás nélküli megvételt nyert. Csikós Mihály pályamunkája megvételben részesült a Pekingi polgármester zsűrizése mellett. 1998-ban Oroszország táguló elit piacát célozta meg egy helyi cégcsoporttal társulva, mint kizárólagos tervező, Zsukovkán a moszkvai elit kiemelt lakhelyén. Ennek eredményeképp a klasszicista vonal is bekerült a cég arculatába. A nemzetközi sikerek mellett a '90-es évek végén magyarországi nagyberuházások is megjelentek a cég történetében, kezdve a siófoki “Év lakóparkjának” választott Vitorlás utcai lakóparkkal, a Nívódíjas pilisvörösvári óvodán át, a békéscsabai Csaba Center teljes belsőépítészetéig. A mára túlsúlyba került nagyberuházások mellett az exkluzív lakóingatlanok, szórakozóhelyek és éttermek továbbra is szorosan a cég profiljához tartoznak.

1999-ben a cég felismerve a vizualizáció jelentőségét, új technológiákat próbált ki. Megelőzve korát 3D-s látványtervezésbe kezdett újszerű, egyedi, interaktív munkamódszert bevezetve, amivel akár a mérnöktudományokban járatlan 3D-s munkatársnak is át lehet adni a modell kritériumait, az így kapott képek és animációk mérnöki pontosságúak és nem csak egy hangulatot tükröz.